Positieve Gezondheid

Wat is Positieve gezondheid?

Remy Mosch werkt vanuit het gedachtegoed van Positieve gezondheid. Het denken vanuit mogelijkheden is daarvoor de basis. Je gezondheid is deels een gegeven, een feit. Maar zelf heb je er natuurlijk ook invloed op. Wie gezondheid benadert vanuit het gedachtegoed van Positieve gezondheid, krijgt grip op vitaliteit en welbevinden.

De route naar Positieve gezondheid kent vijf thema's:

 • 'Lichaam'
 • 'Energie'
 • 'Gevoel'
 • 'Relatie'
 • 'Zingeving'

Lichaam

Ons lichaam bezit kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. Door regelmatige training versterk je deze vaardigheden. Ook kan je met eenvoudige oefeningen je energie verhogen en de basisgevoelens rust en ontspanning versterken. Remy Mosch helpt je hiermee op weg.

Energie

Een volle accu, zin om je bed uit te komen. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Aan de hand van een uitgebreide persoonlijke meting en bijbehorend scoringsmodel helpt Remy Mosch je aan praktische handvatten om meer grip op je eigen energie te krijgen. Tijdens de workshops leer je hoe dat werkt.

Gevoel

Repairing Balance geeft je unieke inzichten in je eigen denken, je gevoel en de verbinding daartussen. De methode Repairing Balance helpt je om gevoelssignalen te herkennen en erkennen en van daaruit de juiste keuze(s) te maken om jezelf in beweging te zetten. Repairing Balance als 'lifestyle' kan een sterke rode draad zijn voor je verdere leven. Hoe dat werkt ervaar je in de workshop.

Relatie

Ben jij jezelf tot steun? Hoe is de relatie met jezelf? Leid jij het leven dat je graag wilt? Het leven is gebaseerd op groei, beweging, ontwikkeling en verandering. Stroomt het, loopt het, dan ervaren we geluk en welbevinden. Soms treffen we hindernissen op onze weg. Het krijgen en ervaren van steun kan je dan helpen. Die steun kan je niet alleen bij anderen vinden maar ook bij jezelf. In de workshop krijg je daarvoor persoonlijke handvatten en tips.

Zingeving

Wil jij je 12 talenten ontdekken en leren hoe je ze allemaal op de juiste manier inzet? Als je je talenten goed (her)kent, vergroot je de kans om te doen waar je goed in bent en daarmee je levensvreugde te behouden of te hervinden. Ervaar in de workshop hoe dat voor jou kan werken.

Wat kan Positieve gezondheid voor jou betekenen?

 • Wil je kennismaken met (een van) de vijf thema's van Positieve gezondheid? Kom dan eens vrijblijvend naar een lezing of een van onze workshops. Je krijgt daar een 'kijkje in de keuken' en een persoonlijk advies voor mogelijke vervolgstappen.
  Bekijk de
  agenda voor data en aanmeldinformatie.
 • Wil je intensiever aan de slag met een voor jou relevant thema? Dan biedt Praktijk Remy Mosch per thema trainingen of individuele trajecten op maat.
  Neem
  contact op voor de mogelijkheden of plan een adviesgesprek met Remy.